Fetele de la Pleşeni, Cantemir, învingătoare ale etapei zonale

Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Ministerul Educaţiei din ţară, organizează, în premieră, Turneul naţional „Speranţa” de minifotbal feminin, rezervat elevelor.

minifotbal

Duminica trecută, s-a disputat etapa a doua a acestor competiţii, în cadrul zonelor. Una din asemenea zone a fost organizată pe stadionul satului Pleşeni din raionul Cantemir, la întreceri participând fete în vârstă de 10-12 ani din localitate, din comuna Cania, acelaşi raion, şi din satul Congazcic, autonomia găgăuză.

Pentru etapa finală a Turneului naţional „Speranţa” s-a calificat formaţia gazdelor, care a reuşit să-şi învingă adversarele. Fotbalistele de la Pleşeni se antrenează sub conducerea lui Veaceslav Cazacu, fost titular al echipei FC Fortuna Pleşeni, care s-a arătat bucuros de succesul discipolelor sale. „Sper foarte mult, a declarat antrenorul, că şi la noi vor apărea fotbalişti de valoare, care să evolueze pentru selecţionata Republicii Moldova. Mulţumim din suflet Federaţiei naţionale de fotbal pentru grija pe care o manifestă pentru dezvoltarea acestei probe sportive, în special, în rândurile fetelor”.

Tot în aceeaşi zi de 17 mai curent, la Pleşeni s-a desfăşurat un turneu rezervat băieţilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani, echipele de copii fiind din localităţile menţionate mai sus.

Alături de tinerii fotbalişti şi tinerele fotbaliste din sudul ţării s-au aflat mai multe persoane oficiale (primarul de Pleşeni, Alexandru Ovcinicov, preşedintele Asociaţiei de fotbal din raionul Cantemir, Petru Malcov, preşedintele FC Fortuna Pleşeni, Constantin Putregai, şeful Departamentului protocol administrativ al FMF, Mircea Cojocari), care au oferit copiilor cupe şi diplome. Fiecare echipă a beneficiat, de asemenea, de seturi de mingi din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.