BC Gama–Sind, medaliată cu bronz

BC Gama–Sind Cahul a susţinut două meciuri în finala mică din cadrul ediţiei 2014-2015 a Campionatului Republicii Moldova la baschet masculin, Divizia Naţională. Şi în ambele a repurtat victorii, reuşind astfel să intre în posesia medaliilor de bronz în calitate de deţinătoare a locului trei.

baschet (1)

Paradoxal, dar pe terenul propriu cahulenii au jucat mai slab decât în deplasare. Mai întâi, la 10 mai curent, ei au găzduit, în sala Şcolii sportive nr.1 din oraş, formaţia BC Râbniţa-UTM (Universitatea Tehnică din Moldova). Şi chiar în setul întâi, BC Gama–Sind şi-a făcut suporterii să tremure de emoţii, căci la pauză echipele au plecat la scorul de 16:15 în favoarea oaspeţilor.

Repriza a doua a fost total echilibrată şi s-a încheiat indecis – 23:23. Cahulenii au dat lovitura abia în cel de al treilea set, în care au reuşit să se impună cu scorul de 15:9.

Părea că totul este bine şi că victoria e ca şi asigurată. De altă părere erau, însă, cei de la BC Râbniţa-UTM, care au avut un final mai bun şi s-au apropiat la un punct diferenţă de concurenţi. Spre bucuria microbiştilor locali, şansa a fost de partea echipei lor preferate. Până la urmă, cahulenii au învins la limită – 65:64.

Relativ mai uşoară pentru BC Gama–Sind a fost partida de răspuns, jucată duminica trecută, la Şcoala sportivă nr. 2 din oraşul Râbniţa. Oaspeţii au năucit gazdele cu un început în forţă şi, după primele 10 minute, ei aveau un avantaj destul de bun – 23:13. Râbniţenii și chişinăuienii şi-au revenit în setul al doilea, reducând patru puncte din handicap. Dar în repriza a treia BC Gama s-a evidenţiat din nou – 14:10. Şi cu toate că jucătorii de la BC Râbniţa-UTM au depus eforturi considerabile pentru a salva situaţia, aceasta nu le-a reuşit. Arbitrii meciului, Dmitri Stasiev şi Serghei Lihvinschi, au consemnat un nou succes al cahulenilor, de astă dată cu scorul de 67:60.

Astfel, în conformitate cu Regulamentul competiţiilor, după cea de–a doua victorie consecutivă, BC Gama–Sind Cahul şi-a asigurat locul trei în clasament, urmând să fie decorată cu medaliile de bronz.

Locul întâi este disputat în finala mare, unde joacă BC Donbaschet–USM (Universitatea de Stat din Moldova) şi BC UASM (Universitatea Agrară de Stat din Moldova). Cele două întâlniri susţinute până acum au fost câştigate de prima formaţie. BC Donbaschet–USM mai are nevoie de o victorie pentru a deveni campioană.