Jucării LEGO din Danemarca, pentru grădinițe din sudul Moldovei

Compania LEGO din Danemarca și Lions Club din Danemarca au donat un TIR de jucării LEGO pentru copiii din Republica Moldova.

2jucarii

Victoria Matveev, președintele clubului Lioness Moldova, ne-a relatat că Clubul Lions a luat naștere în anul 1917 în SUA, iar peste trei ani de existență a devenit o organizație internațională. În prezent, aceasta este reprezentată în 206 țări ale lumii, iar numărul total de membri depășește 1 mln. 300 de mii. Sloganul clubului este „Noi servim”. Potrivit Victoriei Matveev, misiunea clubului este de a promova înțelegerea între toți oamenii în scopuri umanitare, oferind servicii de voluntariat.

„Clubul Leoaicelor” din Moldova are în palmares de doi ani de activitate și în cadrul acestuia activează în prezent 22 de doamne dornice de a se implica activ. „Scopul clubului nostru este creșterea bunăstării sociale prin implicarea activă a membrilor comunității. În satul Colibași, au beneficiat copiii din ambele grădinițe, dar și grupul local de inițiativă, în cadrul căruia au fost instruiți 18 animatori care vor petrece timpul jucându-se cu copiii în vacanțe și în zilele de week-end. Numărul total de copii din satul Colibași care beneficiază de jucăriile LEGO din partea clubului Lions din Danemarca este în jur de 500”, a adăugat președintele Clubului Lioness Moldova.

Zinaida Niculenco, mama unui copil din grupa mare de la una din grădinițele din Colibași, a ținut să le mulțumească membrilor clubului Lions pentru darul minunat: „E un cadou special, este binevenit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Ca și mămică, pot spune că este jucăria preferată a copilului meu, dar și a multor alți copii, și așa cum nu fiecare părinte își permite să îi procure astfel de jucării copilului său, mulți dintre copii vor avea posibilitatea să se joace cu ele aici, la grădiniță, unde își petrec cea mai mare parte a zilei. În plus, acest joc le dezvoltă imaginația și creativitatea”.

Și la Crihana Veche, cutiile cu jucării LEGO au fost motiv de mare bucurie pentru cei circa 174 de copii de la grădinița „Clopoțelul” din localitate. Maria Hîncu, directoarea grădiniței, ne-a declarat că e pentru prima oară când grădinița primește jucării noi din altă parte decât cele oferite de părinți.

Jucării LEGO au mai primit și grădinițele din următoarele localități din sudul Moldovei: Văleni, unde au beneficiat 82 de copii; Giurgiulești – 145 de copii; Slobozia Mare – 152 de copii; satul Vinogradovca, raionul Taraclia – 83 de copii; de asemenea, s-au bucurat de jucării 7 copii de la centrul de reabilitare pentru minorii cu dizabilități, precum și 18 micuți de la centrul pentru copiii din grupa de risc.