Tricolorul, simbolul neamului, sărbătorit la Leova

Zi solemnă în data de 27 aprilie la Leova. Funcționari din cadrul Consiliului Raional Leova și simpli cetățeni au marcat Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova, Tricolorul – simbolul național al țării noastre, care în anul 1990 a fost desemnat oficial Drapel de Stat al Moldovei.

ziudrapel1

La eveniment  au participat președintele raionul Leova, Efrosinia Grețu, vicepreședintele raionului, Ion Borza, funcționari din cadrul direcțiilor din subordinea Consiliului Raional Leova și cetățeni din raionul Leova.

În cadrul evenimentului, Efrosinia Grețu a menționat faptul că drapelul național rămâne a fi pentru fiecare dintre noi simbolul apartenenței la același neam și la aceleași valori spirituale.

„Nu puțini au fost cei care și-au sacrificat viața pentru a apăra drapelul Republicii Moldova. Ei au crezut cu tărie în acest simbol și, în numele lui, au mers până la capăt cu demnitate. Iar noi împreună cu dumneavoastră avem datoria să le transmitem copiilor noștri sentimentul mândriei de a fi cetățean al Republicii Moldova și să ținem minte că cele mai mari victorii ale noastre au fost obținute prin unire sub Tricolor. Purtat în inimi și la piept, Tricolorul este un simbol al libertății și independenței Republicii Moldova”, a declarat președintele raionului Leova.

În cadrul solemnităților consacrate Zilei Drapelului, cu un recital de poezie au participat copiii, membri ai Clubului „Miorița” de la Biblioteca publică raională „Valeriu Matei”. Prin poezie, ei au reînviat în inimile celor prezenți la activitate mândria, onoarea, solidaritatea și demnitatea pentru Tricolor.