Skoda vrea să lanseze în 2017 un SUV de dimensiuni mici

Zvonurile despre un nou model SUV Skoda se întețesc. Conform presei din Franța, noul SUV subcompact ar putea fi lansat în 2017 și va concura cu Renault Captur și Nissan Juke.

automarket.ro
automarket.ro

Skoda are planuri mari pentru a își împrospăta gama de modele. Știm deja că producătorul ceh va lansa un SUV cu șapte locuri ce va folosi platforma MQB și va sosi cel mai probabil pe piață la finalul anului viitor. Dar Skoda nu se va opri aici. Segmentul SUV-urilor de dimensiuni mici a devenit extrem de popular în ultima vreme, iar Skoda nu vrea să rămână în afara jocului.Conform presei de specialitate din Franța, Skoda pregătește un model SUV subcompact ce se va integra în segmentul B al modelelor crossover. Nu este prima dată când apar informații despre un model crossover subcompact Skoda. La finalul anului 2012 s-a vehiculat pentru prima dată posibilitatea construiri unui astfel de model sub numele Polar. Dacă va fi fabricat, acesta va intra în competiție directă cu modele ca Renault Captur, Nissan Juke, Fiat 500X sau Jeep Renegade.

Noile informații spun că viitorul SUV de dimensiuni mici fabricat în Cehia va fi oferit doar cu tracțiune față și va folosi platforma modelului Volkswagen Taigun plus o serie de motoare economice cu trei cilindri atât pe benzină cât și diesel. Presa din Franța mai spune că Skoda nu va renunța la actualul model Yeti până în 2018, deci producătorul ceh va avea în curând trei modele SUV în gamă.

Automarket.ro