Un oficiu nou pentru Centrul de Poştă Cantemir

Alocarea din bugetul statului a sumei de peste un milion de lei a permis să se reconstruiască şi să se modernizeze oficiul Centrului de Poştă Cantemir. Aflat la parterul clădirii Consiliului Raional, acesta a fost dat în folosință la 10 octombrie curent.

posta

Angajații Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei” din raionul Cantemir au avut parte, săptămâna trecută, de o sărbătoare dublă. De Ziua Mondială a Poștei și a Lucrătorului Poștal, în acest oraş a fost inaugurat un nou Centru poștal. Oficiul a fost reconstruit, modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație.

Sincere mulţumiri pentru susţinerea acordată

În cuvântarea sa de la deschiderea festivităţii, Adela Popa, şefa Centrului de Poştă Cantemir, a ţinut să aducă sincere mulţumiri conducerii Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, Consiliului Raional Cantemir, administraţiei acestui raion pentru susţinerea acordată la reabilitarea oficiului în cauză. „Vreau să menţionez, stimată audienţă, că Procuratura raionului nostru mi-a trimis o sesizare în legătură cu faptul că nu am arborat, în cadrul sărbătorilor naţionale de la sfârşitul lunii august, Drapelul de Stat al Republicii Moldova, a spus directoarea Centrului de Poştă Cantemir. Vă spun sincer că îmi era ruşine să arborez Tricolorul pe o clădire ca vai de ea, cum a fost edificiul nostru până nu demult. De acum încolo, va fi pentru mine o mare onoare să arborăm Drapelul de Stat al ţării pe o clădire atât de frumoasă cum este oficiul nostru”.

Adela Popa a specificat în mod deosebit contribuţia adusă la reconstruirea şi modernizarea Centrului de Poştă Cantemir de către directorul general al Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, Sergiu Nastas: „Chiar dacă dumnealui era proaspăt numit în această funcţie, ne-a acordat tot ajutorul necesar şi noi am putut finaliza cu succes lucrările începute”.

Modernizarea serviciilor acordate populaţiei

Prezent la festivitatea de dare în folosință a obiectivului în cauză, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a felicitat angajații oficiului poștal cu prilejul trecerii în „casă nouă” și a menționat că modernizarea serviciilor poștale este o prioritate în activitatea instituției pe care o conduce.

În acest sens, ministrul a amintit că, începând cu 6 octombrie, prin Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” se efectuează transferuri bănești din Italia la un comision de numai cinci euro. Potrivit lui Filip, numai în primele trei zile au fost făcute cu succes 16 astfel de transferuri bănești.

„Acest fapt arată că suntem pe calea corectă, a accentuat demnitarul. Acum, oamenii nu mai sunt nevoiţi să meargă în centrul raional pentru a primi la bancă transferurile făcute de rude de peste hotare, ci pot recepționa banii la oficiul poștal din localitate, în valută sau în lei. Este o acțiune pentru confortul cetățeanului”.
Potrivit ministrului Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor, în curând, astfel de transferuri bănești vor putea fi făcute şi din Spania și Portugalia, unde, de asemenea, muncesc mulţi concetăţeni de-ai noştri.

Referitor la crearea unei bănci a Poştei, despre care Pavel Filip a vorbit anterior, acesta a declarat că Poşta Moldovei ar urma să fie acţionarul principal al întreprinderii. „În acest sens, recent a fost încheiat un acord cu operatorul poștal național al Franței, Grupul La Poste, pentru lansarea unui proiect-pilot în orașele Chișinău și Bălți. Astfel, fiecare cetățean își va putea deschide un cont la oficiul poștal, pe care îl va putea administra cu ajutorul unui smartphone. Personal, voi fi printre primii clienți ai acestui nou serviciu, modern și foarte comod”, a spus Pavel Filip.

Biciclete pentru poştaşii din oraş

Ministrul i-a felicitat pe angajații Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” cu ocazia sărbătorii profesionale, mulțumindu-le pentru munca deloc ușoară de zi cu zi și urându-le sănătate, virtute și putere pentru a duce la bun sfârșit reformele începute.
Cu ocazia sărbătorii, poştaşii din oraşul Cantemir au beneficiat de importante cadouri, două biciclete, pe care le vor folosi în activitatea cotidiană.

La ceremonie s-a menţionat că pentru reconstrucția și modernizarea Centrului de Poștă din raionul Cantemir s-a investit peste un milion de lei.

În total, în raionul Cantemir sunt 31 de oficii poștale, în care activează circa 100 de angajați.