Drumul Hânceşti-Cimişlia intră pentru 2 ani în reparaţii

Segmentul de drum Hânceşti-Cimişlia al traseului naţional R3 intră de astăzi, 15 august, în reparaţii. În următorii doi ani vor fi asfaltaţi 39 de kilometri de drum. Investiţia este de 268 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene.

gov.md
gov.md

La ceremonia de inaugurare a lucrărilor, ministrul transporturilor, Vasile Botnari, a declarat că în 2013 s-a încheiat reabilitarea porţiunii de drum de la Chişinău până la Hânceşti, iar acum lucrările vor continua până la Cimişlia. În 2015 este planificată reabilitarea traseului până în raionul Basarabească.

Pentru reabilitarea segmentului Hânceşti-Cimişlia, Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat, pe 12 august, două contracte. O porţiune de 21 de kilometri va fi reparată de către SA „Lusmecon”. Valoarea contractului este de 135 de milioane de lei, cu finanţare de către Banca Europeană de Investiţii (BEI). Cealaltă porţiune, de 17 kilometri, va fi reabilitată de către SRL „Rutador”. Valoarea contractului este de 133 de milioane de lei, de asemenea cu finanţare de către BEI.

Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat până acum 8 contracte pentru reabilitarea drumurilor Chişinău-Giurgiuleşti, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Hânceşti-Lăpuşna, Hânceşti-Cimişlia. Până la finele anului, este planificată semnarea a încă 6 contracte. Astfel, în lucrări de reparaţie se vor afla circa 500 de kilometri de drum.

IPN