Renovarea drumului Ştefan Vodă – Talmaza

Reprezentanţi ai instituţiilor responsabile au efectuat, pe 17 iulie, o vizită de monitorizare a proiectului „Renovarea drumului L-510 Ştefan Vodă – Talmaza”.

drum talmaza

Astfel, şeful Secției management proiecte din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, Eugen Lupașcu, şeful Direcţiei relaţii cu instituţiile de dezvoltare regională în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Sergiu Cecan, supraveghetorul tehnic Andrei Rusnac, reprezentantul Inspecției de Stat în Construcții, au întreprins o vizită de lucru pe șantierul de renovare a drumului L– 510.

În cadrul vizitei a fost examinat mersul lucrărilor de construcție a drumului. Până în prezent, au fost executate lucrări pe un sector de zece kilometri din cei 16 planificați. De asemenea, a fost finalizată construcția trotuarelor în localitatea Talmaza, precum şi au fost identificate și analizate dificultățile apărute în procesul de executare.

Discuțiile s-au axat pe necesitatea identificării unei soluții tehnice pentru construcția îmbrăcămintei rutiere în localitate, deoarece stratul de asfalt existent nu corespunde parametrilor de calitate admisibili, urmând ca proiectantul să găsească soluții optime.

Actualmente, mijloacele financiare alocate pe anul 2014 pentru proiectul dat, 14 milioane de lei, sunt valorificate integral.

Costul proiectului „Impulsionarea dezvoltării social–economice a localităţilor din cursul inferior al râului Nistru, a celor din zona de stepă şi încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului L–510 Ştefan Vodă – Talmaza” este de 49,85 milioane de lei, din Fondul Național de Dezvoltare Regională fiind alocate 41,84 milioane de lei.