„Eurovision” într-un liceu de la Basarabeasca

După ce s-au pregătit minuţios timp de o jumătate de an, elevii de la Liceul teoretic „Nikolai Gogol” din oraşul Basarabeasca au organizat un concurs de muzică uşoară cu genericul „Eurovision”. Evenimentul cultural a demonstrat că această instituţie de învăţământ este bogată în talente.

stirilocale.md
stirilocale.md

Iniţiativa de a desfăşura un astfel de concurs a fost lansată de către corpul didactic de aici încă la începutul actualului an de studii, găsind o largă susţinere în rândurile copiilor şi al părinţilor acestora. Şi cum limba de predare în Liceul teoretic „Nikolai Gogol” de la Basarabeasca este rusa, una din principalele condiţii de participare la preselecţie a fost cea de interpretare a pieselor într-o limbă străină. Majoritatea concurenţilor au preferat să cânte piesele în limba engleză. Dar au fost şi interpreţi care au optat pentru lucrări în alte limbi – italiană, turcă, bulgară.

Perioada lungă pe care au avut-o la dispoziţie, din toamnă până în primăvară, le-a oferit participanților la concurs posibilitatea de a se pregăti cât mai bine, de a se simţi siguri pe forţele proprii. Şi chiar dacă unii artişti amatori au participat pentru prima oară la un asemenea eveniment, ei au avut o evoluare reuşită în scenă, ceea ce a permis ca spectacolul muzical să decurgă de nota 10, talentele fiind înalt apreciate de către persoanele adulte şi de către elevi.

Juriul a determinat învingătorii în diferite categorii de vârstă. Acestora li s-au înmânat diplome şi premii băneşti oferite de către Asociaţia părinţilor ai căror copii învaţă la Liceul teoretic „Nikolai Gogol” de la staţia feroviară Basarabeasca.