Lucrările de construcţie a drumului Ștefan Vodă-Talmaza au fost reluate

Pe o porţiune a drumului L-510 Ştefan Vodă – Talmaza a fost aşternut primul strat de pietriș și au fost iniţiate lucrările de amenajare a traseului în interiorul satului Talmaza, anunţă Ministerul Dezvoltării regionale şi Construcţiilor.

drum talmaza

Primele lucrări de construcție a drumului au fost inițiate în vara anului 2013, în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Impulsionarea dezvoltării social-economice în localitățile din cursul inferior al râului Nistru, cât și a celor din zona de stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră, prin renovarea drumului L- 510 Ștefan Vodă-Talmaza”. Pentru realizarea proiectului au fost alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională circa 41,5 milioane de lei.

Lucrările de construcție au fost întrerupte la finele anului 2013 din cauza condițiilor climaterice, iar actualmente firma de construcție efectuează lucrări calitative și în ritm accelerat. Segmentul de drum urmează să fie dat în folosinţă în luna septembrie 2014.

Și locuitorii din două sate din Căuşeni vor avea un drum nou

Este vorba de satele Florica şi Baccealia. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, noul drum va asigura accesul localnicilor la traseul naţional Căuşeni-Anenii Noi.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, aflat într-o vizită de lucru în raionul Căuşeni, a declarat că pentru construcţia porţiunii de 4,8 km Florica-Baccealia, din Fondul Rutier au fost alocate cinci milioane de lei.