Audi Q5 va primi o generaţie cu 100 kilograme mai uşoară

Audi lucrează deja la noua generaţie a lui Q5. Modelul german este aşteptat să debuteze până la finele anului 2016 şi va beneficia de o platformă nouă, care îi va reduce masa totală cu aproximativ 100 kilograme.

www.almrsal.com
www.almrsal.com

Audi Q5 va fi înlocuit cu o nouă generaţie până la finalul anului 2016, spun englezii de la Auto Express. Modelul va rămâne în segmentul compact şi va beneficia de tehnologii de la fraţii săi de gamă. În timp ce va prelua blocurile optice cu matrice de LED-uri de la A8 şi platforma de la viitorul Q7, următorul Q5 va beneficia şi de sistemul e-quattro pentru anumite versiuni. Toate schimbările aplicate acestui model vor duce la reducerea masei totale cu 100 de kilograme. Această îmbunătăţire va duce la creşterea manevrabilităţii şi la reducerea consumului de carburant.

Odată cu noua generaţie, Audi Q5 va avea şi un sistem de propulsie hibrid plug-in, compus dintr-un agregat cu ardere internă asistat de un motor electric. Acesta din urmă ar fi şi beneficiarul sistemului e-quattro menţionat anterior, care va renunţa la componentele mecanice necesare unui model cu tracţiune integrală convenţional, deoarece un motor electric va angrena puntea spate atunci când este necesar. În orice caz, gama de motorizări care va echipa viitorul Q5 va beneficia de o creştere a economiei de carburant, datorită faptul că toate propulsoarele vor respecta normele Euro 6, pe lângă actualizările operate în mod normal de constructor.

Automarket.ro