Obama l-a salutat personal pe Leancă: „Inima mea este cu voi. Vreau să vă văd reușind”

Președintele american Barack Obama s-a alăturat întrevederii dintre Prim-ministrul Iurie Leancă și vicepreședintele Joe Biden, ce a avut loc la Casa Albă.

gov.md
gov.md

Premierul Iurie Leancă și Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, au lansat Dialogul Strategic moldo-american, în cadrul vizitei șefului Guvernului moldovean la Washington. Oficialii au discutat despre agenda bilaterală, parcursul european al Republicii Moldova și, în mod prioritar, evoluțiile din Ucraina.

John Kerry și-a început discursul prin a le spune jurnaliștilor americani că a rămas impresionat de calitatea vinurilor moldovenești pe care le-a degustat în orașul subteran de la Cricova, în luna decembrie a anului trecut. Secretarul de Stat a declarat că SUA va continua să susțină reformele din țara noastră, va intensifica dialogul politic și va încuraja schimburile comerciale.

La rândul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a menționat că Moldova va acționa pentru asigurarea unor relații previzibile cu țările vecine și a stabilității în regiune.

Președintele SUA, Barack Obama, a ținut să vină personal ca să-l salute și să-l felicite pe Iurie Leancă pentru Acordul de Asociere parafat la Summitul Parteneriatului Estic, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, la Vilnius.

„SUA susține enorm parcursul european al Republicii Moldova, înțelegem că acest drum nu este unul ușor, susținem integritatea teritorială si suveranitatea Republicii Moldova”, a declarat Barack Obama. De asemenea, președintele american a spus că Statele Unite vor face tot ce le stă în puteri pentru stabilizarea situației din regiune.

La rândul său, Premierul Iurie Leancă i-a mulțumit lui Barack Obama pentru susținerea generoasă din partea statului american atât la capitalul uman, cât și financiar. Șeful Guvernului de la Chișinău a dat asigurări că Republica Moldova este un prieten bun al administrației de la Washington.