Căuşenenii fac cunoştinţă cu poliţiştii lor

Campania „Cunoaşte poliţistul tău”, lansată în vara anului 2013, continuă. În acest sens, angajații Inspectoratului de poliție Căușeni au întreprins un șir de acțiuni speciale în satul Copanca, localitate mărginită de segmentul transnistrean.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Astfel, polițiștii au mers din casă în casă pentru a comunica oamenilor importanța cunoașterii și a încrederii în polițistul de sector, responsabil de siguranța lor.

De asemenea, cetățenii din localitate au fost informați despre prevenirea și combaterea tuturor genurilor de infracțiuni specifice localităților rurale, cum ar fi: prevenirea cazurilor de furturi de animale și păsări, identificarea familiilor defavorizate, a persoanelor date în urmărire, depistarea copiilor lăsați fără supraveghere, verificarea comportamentului agresorilor domestici, prevenirea cazurilor de violență în familie și de violență împotriva minorilor, precum şi prevenirea criminalității stradale.

Polițiștii au distribuit pliante și au discutat cu localnicii din Copanca despre problemele cu care se confruntă în prezent.

Totodată, specialistul psiholog din cadrul Inspectoratului de Poliţie Căușeni a efectuat un sondaj în rândul sătenilor pentru a afla opiniile și doleanțele acestora cu privire la activitatea poliției în localitate. Oamenii au venit cu un șir de propuneri privind colaborarea societății civile cu organele de poliție. Totodată, localnicii au solicitat ca astfel de întruniri să fie desfăşurate cât mai des, deoarece în felul acesta se simt mai în siguranță.
Scopul Campaniei „Cunoaşte poliţistul tău” este: cunoaşterea de către cetăţeni a poliţistului care deserveşte localitatea sau sectorul administrativ unde aceştia îşi au domiciliul; asigurarea comunicării eficiente cu societatea; consolidarea parteneriatului între poliţie şi societate; schimbarea opiniei publice cu privire la activitatea poliţiei; ridicarea nivelului de încredere şi respect pentru poliţie din partea cetăţenilor şi a mass-media.