Căușeniul susține aspirațiile europene ale Moldovei

Consiliul Raional Căuşeni a aprobat Declaraţia de susţinere a aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova .

2jos

Majoritatea membrilor Consiliului Raional Căuşeni a semnat un document prin care şi-a exprimat sprijinul pentru Declaraţia privind susţinerea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova.

Forţele de orientare democratică din cadrul CR Căuşeni au reacţionat pozitiv la iniţiativa preşedintelui raionului, Ion Ciontoloi, de a susţine cursul de integrare europeană a ţării noastre.

Prin acest document, reprezentanţii Consiliului raional Căuşeni au venit să reconfirme angajamentul de integrare europeană a Republicii Moldova, să sublinieze importanţa Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a liberalizării de către UE a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Mare parte din aleşii locali din Căuşeni sunt ferm convinşi că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este un obiectiv strategic şi un proces ireversibil, iar aspiraţiile cetăţenilor moldoveni la un trai liber şi prosper vor prevala pe parcursul întregului proces de integrare. Consilierii căuşeneni afirmă că vor susţine în continuare eforturile depuse de conducerea ţării în vederea asigurării stabilităţii cursului spre integrarea europeană.

Lilia GRUBÎI