Ambasadorul SUA în RM, la Comrat: „Acordăm o mare atenție colaborării cu minoritățile etnice”

Ambasadorul SUA în Republica Moldova William H. Moser a avut recent o întîlnire cu studenţii Universităţii de Stat din Comrat, unde a fost dezbătut subiectul colaborării dintre ţara noastră şi Statele Unite.

ligatineretului.md
ligatineretului.md

În discursul său, diplomatul american a menţionat că în ultimii ani Statele Unite ale Americii au alocat circa un miliard de dolari pentru dezvoltarea R. Moldova. „SUA este dispusă să continue această cooperare”, a subliniat William Moser. „Aceasta este cea de-a doua vizită a mea la Universitatea din Comrat, însă în UTA Gagauz-Yeri am fost mai mult de zece ori. Ambasada noastră acordă o mare atenţie lucrului cu minorităţile etnice şi vreau să menţionez încă o dată că acest fapt este foarte important pentru noi”, a accentuat Ambasadorul SUA la Chişinău.

Potrivit diplomatului american, Guvernul SUA are grijă de ţările unde este apreciată libertatea şi bunăstarea cetăţenilor. În opinia lui William Moser, citat de portalul Gagauzinfo.md, studenţii sînt viitorul statului, iar universitatea constituie o etapă importantă în viaţa acestora. „Aici tinerii sînt pregătiţi profesional, social, psihologic, învăţînd, totodată, să devină cetăţeni activi şi să poată găsi soluţii la problemele cu care se confruntă societatea”, a specificat Ambasadorul SUA.

La rîndul lor, mai mulţi studenţi de la Comrat au declarat că le-au plăcut recomandările şefului misiunii diplomatice americane la Chişinău, în special cele referitor la perfecţionarea educaţiei în R. Moldova, astfel ca domeniul să corespundă standardelor europene şi internaţionale.

Moldpres