Cea mai ieftină benzină se vinde în Venezuela. Pe ce loc se află Moldova

Benzina a avut costuri fluctuante în ultimii ani în întreagă lume. Europa găzduieşte unele dintre cele mai mari preţuri din lume, iar acest lucru se reflectă şi în costul benzinei la nivelul continentului, scrie portalul admiterea.md.

economiaefinanza.blogosfere.it
economiaefinanza.blogosfere.it

Locuitorii continentului european trebuie să scoată destul de mulţi bani din buzunar pentru alimentarea maşinilor, în comparaţie cu cei de pe alte continente. Potrivit site-ului Numbeo.com, care colectează date de la rezidenţii din 428 de localităţi din toată lumea, Europa deţine primele 61 de poziţii în topul oraşelor cu cea mai scumpă benzină. Astfel, şoferii din Grenoble, Franţa, trebuie să achite la pompă 2,22 euro pentru un singur litru de carburant. Şi pentru cei din Marea Britanie, situaţia este asemănătoare, dacă ţinem cont de faptul că benzina ajunge la 1,94 euro/litru, în timp ce preţul mediu al bezinei la staţiile din Genova, Italia, este de 1,83 euro/litru. Grecia se află în acest clasament pe locul 4, graţie oraşului Heraklion, unde costul mediu pentru un litru de carburant este de 1,81 euro. Aceeaşi sumă se regăseşte şi la staţiile de benzină din Napoli, Florenţa şi Roma, mari oraşe din Italia.

Următoarele poziţii din top sunt ocupate tot de Italia cu Veneţia (1,80 euro), Bologna şi Milano (1,79 euro). Potrivit datelor oferite de utilizatorii Numbeo.com, preţul benzinei în câteva oraşe din România se situează între 1,33 euro şi 1,28 euro.

Vedeţi mai jos şi un clasament:

Poland – 1.35 euro
Bulgaria – 1.33
România – 1.32
Ukraine – 0.97
Moldova – 0.94
Georgia – 0.88
Belarus – 0.68
Russia – 0.65
Azerbaijan – 0.61
Kazakhstan – 0.59
Uzbekistan – 0.58

Arabia Saudită – 0.10
Libya – 0.09
Venezuela – 0.09