57 de interpreți și trupe doresc să reprezinte Moldova la Eurovision 2014

61 de piese au fost depuse de 57 de candidaţi pentru a participa la etapa naţională a concursului Eurovision Song Contest 2014 (ESC). Potrivit Companiei Publice „Teleradio Moldova”, cei mai mulţi dintre candidaţi au preferat să depună dosarul de participare în ultimele ore de înscriere în competiţie.

www.esctoday.com
www.esctoday.com

La ediția din acest an s-au înscris nume noi, dar sunt și artiști cunoscuți precum Boris Covali, Tatiana Heghea sau trupa ”Paralela 47”.

Regulamentul din acest an prevede că selecția concurenților va avea loc în trei etape: audierea internă a materialelor, audieri în format live și finala naţională. Aceasta din urmă va avea loc pe 15 martie.

Până la finală însă concurenții vor fiaudiați în două semifinale, din 11 și 13 martie. Din fiecare semifinală vor accede câte 8 concurenţi: 7 – în urma punctajului acumulat din votul publicului şi cel al juriului, iar al 8-lea va fi salvat de public prin televoting.

În acest an, în concurs participă 36 de țări, iar Republica Moldova participă pentru a 10-a oară consecutiv. În semifinala din 6 mai vor evolua interpreţi din 16 ţări, între care Moldova, Rusia şi Ucraina, iar în a doua semifinală, care va avea loc pe 8 mai, vor intra în competiţie 15 ţări, între care România.

Marea finală a concursului internațional de muzică va avea loc pe 10 mai la Copenhaga, Danemarca.