Consiliul raional Căuşeni a avut în anul 2013 cea mai eficientă colaborare cu ADR Sud

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a făcut bilanţul anului 2013 şi a desemnat cei mai activi şi responsabili parteneri. Astfel, Consiliul Raional Căuşeni a fost apreciat pentru cea mai eficientă colaborare, după ce a realizat două proiecte importante – Centrul pentru tineret şi sport, precum şi drumul de acces de la Zaim.

ciontoloi

Potrivit directorului ADR Sud, Maria Culeşov, structura pe care o conduce a împlinit recent şi patru ani de la fondare, fapt ce a permis şi un bilanţ al activităţii nu numai pe parcursul anului ce s-a încheiat. „Pot spune cu bucurie şi încredere că avem alături de noi parteneri şi prieteni cu care am muncit împreună şi am realizat mari proiecte de dezvoltare regională”, a menţionat Maria Culeşov.

În baza acţiunilor desfăşurate cu suportul ADR Sud, au fost nominalizaţi cei mai activi şi responsabili parteneri. De diplome de merit au beneficiat cele mai implicate administraţii publice locale de nivelul I şi II, cel mai responsabil antreprenor, manager de proiect, membru al Consiliului Regional de Dezvoltare Sud, cei mai activi promotori ai dezvoltării regionale.

Potrivit lui Ion Ciontoloi (foto), preşedinte al raionului Căuşeni, administraţia căruia a fost desemnată pentru cea mai eficientă colaborare, a subliniat că programele lansate de ADR Sud sunt cu viitor. „Doar unindu-ne forţele reuşim să obţinem rezultate vizibile. Angajaţii Consiliului raional Căuşeni şi ai ADR Sud au demonstrat că printr-o cooperare fructuoasă se pot face lucruri mari şi în timp util”, a accentuat Ion Ciontoloi.

Ca rezultat al conlucrării administraţiei raionale şi ADR Sud, în anul 2013, la Căuşeni a fost deschis cel mai grandios edificiu din R. Moldova, construit în ultimii 20 de ani din bugetul de stat – Centrul pentru Tineret şi Sport „Căuşeni” (peste 42 de milioane de lei) şi a fost dat în folosinţă drumul de acces din satul Zaim spre Casa-muzeu „A. Mateevici” (1,52 milioane de lei).

Lilia Grubîi