La Ucrainca se va desfăşura turul doi al alegerilor

Duminică, 10 noiembrie, în comuna Ucrainca din raionul Căuşeni s-au desfăşurat alegerile pentru funcţia de primar al acestei localităţi, dar nici unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în cursa electorală nu a reuşit să acumuleze majoritatea de 50 la sută plus un vot.

2ucrainca

Din datele oferite de Comisia Electorală Centrală se poate observa că lupta pentru acest post a fost foarte strânsă. Astfel, Ion Crivoi, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, a adunat cele mai multe voturi – 336 sau 45,2 procente din totalul celor care s-au prezentat la urne. Pe poziţia a doua s-a situat Nicolae Banari, reprezentantul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, cu rezultatul de 233 de voturi (35,3%). Cel de-al treilea candidat, Rodica Odainic, de la Partidul Democrat din Moldova, s-a bucurat de încrederea a 174 de cetăţeni ori 23,4 la sută. La scrutin s-au prezentat 750 de oameni, ceea ce constituie 58,05 procente din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pe 24 noiembrie, va avea loc al doilea tur al alegerilor, lupta pentru fotoliul de primar fiind continuată de Ion Crivoi (PLDM) şi Nicolae Banari (PCRM).