Cel mai bun proiect de Twinning a fost desemnat cel de „Alimentare cu apă din râul Prut pentru Regiunea de Dezvoltare Sud”

Marţi, 29 noiembrie, în incinta Academiei de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova s-a desfăşurat seminarul inter-regional „Teritoriile în acţiune: şase proiecte-pilot pentru Moldova”, organizat în cadrul Proiectului de Twinning „Consolidarea Capacităţilor în Dezvoltarea Regională în Republica Moldova” (Componenta 3, Activitatea 3). În cadrul seminarului au fost prezentate şase proiecte-pilot din regiunile de dezvoltare Nord, Centru şi Sud ale ţării. Cel mai bun a fost desemnat proiectul „Alimentarea cu apă din rîul Prut pentru Regiunea Sud”, elaborat de către grupul de lucru format din reprezentanţi ai CR Cimislia, CR Leova şi CR Basarabeasca.

apa din Prut

Ana Donia, specialist în comunicare la ADR Sud, a declarat pentru „Gazeta de Sud” că la inaugurarea şi activităţile seminarului au participat Victor Zubcu, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Patrick Noddings, lider de proiect din partea Uniunii Europene, Igor Malai, lider de proiect din partea ţării beneficiare şi lider C3, şef-adjunct al Direcţiei generale dezvoltare regională, MDRC; Anne Azam-Pradeilles, consiliera rezidentă de Twinning, Vasile Marina, doctor habilitat, profesor universitar, rector al Academiei de Administrare Publică, precum şi alţi experţi locali şi internaţionali.

Din partea ADR Sud la eveniment au fost prezenţi: directorul Agenției, Maria Culeșov, specialistul secției management proiecte, Andrei Tocaru, și Alexandru Sîrbu, specialist în planificare și programare, membri ai grupurilor de lucru în cadrul Twinning.

Prezentarea propriu-zisă a început cu proiectul „Facilitarea dezvoltării afacerilor noi prin crearea Incubatorului regional de afaceri în orașul menționat necesitatea implementării acestui proiect cu impact regional. De asemenea, a apreciat colaborarea dintre specialiștii ADR Sud și a celor din Consiliul Raional Cimișlia, colaborare care aduce rezultate vizibile.

A urmat apoi prezentarea altor proiecte. În final, cel mai bun în cadrul Twinning-ului a fost desemnat proiectul „Alimentarea cu apă din râul Prut pentru Regiunea de Dezvoltare Sud”, elaborat de un Grup de lucru format din reprezentanţi ai Consiliilor Raionale Cimislia, Leova şi Basarabeasca.