Un drum de acces nou pentru 13 localităţi din raionul Cimişlia

Agenția de Dezvoltare Regională Sud şi Consiliul Raional Cimișlia au organizat, în data de 25 octombrie, darea în exploatare a drumului Codreni – Sagaidacul Nou. La eveniment au fost prezenți oficiali din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

ADR, drum Sagaidacul Nou 247

Alături de ei, onoarea de a tăia panglica inaugurală la kilometrul cinci al arterei rutiere proaspăt construite a revenit președintelui raionului Cimișlia, Maxim Colţa, directorului ADR Sud, Maria Culeşov, antreprenorului Gheorghe Negură, director al firmei „Acit-Trans”, şi primarilor din localitățile beneficiare.

Cei prezenți la darea în exploatare a noului drum construit pe o lungime de 4,8 km au apreciat calitatea executării lucrărilor, dar și termenul restrâns în care a fost finalizat acest proiect. Astfel, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Liviu Oboroc, a declarat că „antreprenorul a dat dovadă de responsabilitate și a finalizat lucrările cu mult înainte de termen. Este un bun exemplu ca, într-un timp record, să lansăm un drum bun, de înaltă calitate. Rămâne ca administrația publică locală din Cimișlia să fie mai activă, iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va acorda tot suportul necesar pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse”.

Primarul satului Selemet,Tatiana Badan, a adus sincere mulțumiri tuturor partenerilor implicați în implementarea cu succes a acestui proiect. „De zeci de ani am trăit cu ideea şi speranţa realizării acestui proiect, a fost așteptarea cetățenilor din 13 localități ale raionului, care erau nevoiţi să parcurgă kilometri în plus pentru a ajunge în Chişinău, să piardă timp şi bani. Acum, când este facilitat accesul a mii de oameni la un drum de calitate, putem spune că proiectul în cauză este cu adevărat unul cu impact regional, iar meritele antreprenorului sunt vizibile și în timp, și în calitate”, a menţionat Tatiana Badan.

ADR, drum Sagaidacul Nou 272

„Prin construcția acestui drum au fost soluționate problemele multor cetățeni. Putem spune că obiectivul „crearea condițiilor optime pentru dezvoltare social-economică” s-a realizat prin această colaborare a administraţiilor publice locale de nivelurile unu și doi, a Ministerului Dezvoltării Regionale şi ADR Sud, și a unui antreprenor foarte responsabil”, a menționat Ioana Stoica, primarul comunei Porumbrei, parte a cărei este şi satul Sagaidacul Nou.

Evenimentul a culminat cu o ceremonie religioasă, oficiată de un grup de preoți din comunitatea beneficiară. Reiterăm că drumul de acces Codreni – Sagaidacul Nou a fost construit în mare parte cu mijloace din Fondul Național de Dezvoltare Regională, costul lui fiind de 21 de milioane de lei. Totodată, 11% din costul total al lucrărilor au revenit pe seama Consiliului Raional Cimișlia, care a contribuit la realizarea acestui proiect cu suma de 900 de mii de lei.

Scopul proiectului a fost de a îmbunătăţi accesul călătorilor şi al mărfurilor spre şi din 13 sate ale raioanelor Cimişlia şi Basarabeasca. Referindu-se la importanţa reabilitării şi modernizării infrastructurii raionului Cimişlia, Maxim Colţa a mulţumit ministerului de resort pentru sprijinul acordat şi atenţia deosebită cu care acesta priveşte şi acţionează în partea de sud a ţării. Totodată, dânsul a declarat că este mândru şi mulţumit de munca echipelor de elaborare şi implementare a proiectului „Construcţia drumului Codreni – Sagaidacul Nou”, a antreprenorului, cărora, pe bună dreptate, le pot fi atribuite frumoasele rezultate obţinute.