Locuitorii din Comrat, interesați de securitatea cibernetică

În era în care securitatea cibernetică reprezintă un subiect mai mult decât sensibil, Strategia Moldova Digitală 2020 oferă cetățenilor posibilitatea de păstrare a dreptului la intimitate. Declarația aparține viceministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalie Ciolac, în cadrul întâlnirii cu administrația UTA Găgăuzia.

comrat
mtic.gov.md/

Viceministrul a prezentat cei trei piloni ai Strategiei: infrastructură și acces, conținut digital și servicii electronice, capacități și utilizare, scrie politik.md. „Moldova Digitală 2020 presupune o societate informațională modernă prin transparentizarea actului de guvernare și extinderea gamei de servicii electronice pentru cetățeni și mediul de afaceri”, a menționat Vitalie Ciolac.

Și conducerea UTA Găgăuzia s-a arătat interesată de proiectele lansate în domeniul telecomunicațiilor: tranziția la televiziunea digitală, IT Park, planul de dezvoltare a Î.S. „Poșta Moldovei” și, în mod special, serviciul Curier Rapid.

Viceministrul Vitalie Ciolac a promis, de asemenea, sprijin cetățenilor pentru instalarea în localități a fibrei optice, pentru a avea acces la Internet de cel puțin 30Mbps.