Dormea liniştit cu 400 de obiecte explozive în curte

La 6 octombrie, în timp ce făcea nişte săpături în curtea propriei case, un bărbat din localitatea Slobozia, raionul Ştefan Vodă, a dat peste un depozit de obiecte explozive. Speriat, acesta a anunţat imediat geniştii.

moldova.org/
moldova.org/

Deplasându-se la faţa locului, specialiştii în materie din Armata Naţională au rămas uimiţi de cele văzute. Ei au încărcat materialele explozive găsite, le-au transportat în locuri speciale şi le-au lichidat în condiţii de securitate maximă.

Potrivit maiorului Nicolae Teleghin, angajat în cadrul Secţiei geniu a Armatei Naţionale, în curtea bărbatului de la Slobozia au fost atestate 123 de bombe de aruncător calibrul 60 de milimetri, 82 de focoase de bombă, două grenade de mână de tipul F-1, 162 de cartuşe şi 31 de grenade fumigene, în total, 400 de obiecte.

În urma expertizei s-a constatat că toate aceste explozive sunt de producţie sovietică şi au rămas în pământ din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Tot duminică, 6 octombrie, geniştii au fost chemaţi şi în satul Purcari din acelaşi raion Ştefan Vodă, unde au identificat şi au neutralizat o grenadă de mână de marca RG-42.

Numai în prima săptămână a lui octombrie, echipele de genişti ale Armatei Naţionale au distrus pe teritoriul Republicii Moldova 406 obiecte explozive.