Turcia vine cu investiții în R. Moldova

Turcia va susține dezvoltarea regiunilor din Republica Moldova prin investiții în alimentarea cu apă și canalizare a localităților, renovarea locuințelor, reabilitarea drumurilor și dezvoltarea incubatoarelor de afaceri.

turcia

O delegație turcă condusă de Bekir Bozdag, viceprim-ministrul Republicii Turcia și Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, au stabilit principalele domenii de colaborare.

Oficialii au discutat despre posibilitățile de implementare a proiectelor comune în diferite domenii pe întreg teritoriul țării, inclusiv UTA Găgăuzia, precum au comunicat că un prim pas de colaborare ar fi organizarea expozițiilor internaționale în construcții și arhitectură, evenimente ce ar stimula investițiile turcilor în țara noastră.

Marcel Răducan a menționat că în anul 2014, vor continua discuțiile privind lansarea Agenției de Dezvoltare Regională în UTA Găgăuzia drept rezultat al activității grupului comun de lucru, creat în acest sens.

Până în prezent investițiile Turciei în Moldova au fost de circa 50 milioane de dolari. Oficialii au menționat că vizitele reciproce vor spori posibilitățile de investiție în anumite domenii, iar potențialul ambelor țări este dispus de a crea strategii de dezvoltare și a dezvolta relațiile de colaborare pentru prosperarea țării.