O firmă din China va reabilita traseul Hânceşti-Cimişlia

40 de kilometri de drumuri naţionale, inclusiv şoseaua Hânceşti-Cimişlia, vor fi reabilitate pe banii chinezilor.

mijloc

Guvernul Republicii Moldova intenţionează să semneze în curând un acord cu Executivul din Republica Populară Chineză în vederea reconstruirii a 40 de kilometri de drumuri naţionale.
După cum se specifică într-un comunicat al Cabinetului de Miniştri, de reabilitarea traseului Hânceşti-Cimişlia şi a unei părţi din centura de ocolire a municipiului Chişinău urmează să se ocupe Compania chineză Sinohydro.

Victor Bodiu, secretar general al Guvernului Republicii Moldova, a avut, săptămâna trecută, o întrevedere cu reprezentanţii acestei companii, pe parcursul căreia s-a ajuns la înţelegerea ca să fie pregătit spre semnare un acord de împrumut.

Proiectul respectiv se discută cu partea chineză de mai multă vreme, negocierile fiind reluate recent. Urmează ca documentaţia de proiect, inclusiv costurile şi termenele de realizare a acestuia, să fie actualizate şi agreate de către ambele părţi.

Pentru moment, în Republica Moldova sunt în derulare lucrările de reconstruire a peste 130 de kilometri de drumuri naţionale cu suportul partenerilor externi. În anul viitor vor fi lansate proiecte de reabilitare a altor 330 de kilometri de şosele, în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi cu Banca Europeană de Investiţii.

Compania Sinoydro este bine cunoscută pe piaţa din Europa, implementând în prezent câteva proiecte de anvergură în Serbia, Polonia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria.