Locuitorii satului Beștemac, raionul Leova, beneficiază de un sistem reabilitat de aprovizionare cu apă

Săptămâna trecută a avut loc recepţia finală a lucrărilor în cadrul proiectului Reabilitarea sistemului de aprovizionare cu apă din satul Beștemac, raionul Leova, implementat de Ministerul Mediului în cadrul Programului Național de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, finanțat din sursele Băncii Mondiale.

leova

Proiectul implementat a inclus reabilitarea a cca. 11 km rețele de apeduct , reabilitarea unei sonde arteziene, construcția unei stații de pompare, a unui castel de apă (50m3) și montarea a 2 instalații bactericide. De finalitatea lucrărilor începînd cu această săptămînă vor beneficia un număr de cca. 1000 locuitori ai satului Beştemac și principalele instituții sociale din localitate.

Comisia de Recepție a inclus reprezentanți ai Unității de Implementare a Proiectelor de Aprovizionare cu Apă și Canalizare (UIPAAC), Primăriei satului Beștemac și Î.M. ”Servicii Beștemac” – instituție care gestionează sistemul de aprovizionare cu apă din localitate. De asemenea, la recepție au participat reprezentanți ai companiei de construcție, companiei de supraveghere a lucrărilor executate, Inspecției Teritoriale în Construcții ”Sud”, Inspecției Ecologice Leova, Direcției Situații Excepționale Leova și Centrului de Sănătate Publică Leova.

Valoarea Contractului din cadrul Proiectului Național de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, finanțat din sursele Băncii Mondiale a constituit 2 484 918,08 MDL, iar lucrările au fost executate în perioada octombrie 2011 – iulie, 2012 de către compania ”Polimer Gaz Conducte”, selectată în baza licitației organizate în conformitate cu procedurile Băncii Mondiale.