Candidatul PD fruntaş în turul doi al scrutinului pentru alegerea noului primar în comuna Manta, raionul Cahul

Ieri, locuitorii comunei Manta au decis ca în turul doi de scrutin pentru alegerea unui nou primar să voteze în proporţie de 52,87% pentru Ion Pascal (PDM), fostul şef al secţiei Cultură, Tineret şi Sport a Consiliului Raional Cahul. Campania nu a fost una dintre cele mai liniştite, la mijloc fiind implicate două mari forţe politice din ţară, partidele PLDM şi PDM.

alegeri urna_3119_10

Din numărul total de 3101 alegători, au participat la vot 1604, fiind înregistrată o rată de participare de 51,44%, informează Comisia Electoral Centrală, catalogând datele existente ca fiind preliminare.

Contactat de GS, Ion Pascal a descris campania în care preliminar a ieşit învingător ca fiind una agitată :”Pe parcurs au mai fost depistate şi unele încălcări, în mare parte realizate de persoane venite din afara satului şi coordonate chiar de reprezentanţa PLDM în teritoriu precum deputatul cahulean Ion Butmalai sau vicepreşedintele OTC a PLDM, Gheorghe Lavric, care chiar şi în „perioada de tăcere” şi-au permis să facă agitaţie” a declarat Ion Pascal, candidatul PD la funcţia de primar în Manta.

Deputatul Ion Butmalai ripostează:”Nu am putut să nu mă implic în această campanie, deoarece pe mine m-au sesizat cetăţenii. Metodele cu care au venit în campanie PDM sunt de fapt antiumane” a declarat telefonic preşedintele OTC a PLDM.

Angela Caraman, specialist în cadrul direcţiei managementului alegerilor din cadrul CEC confirmă că în prezent rezultatele sunt examinate de instanţa de judecată, urmând ca într-un termen de 10 zile să fie analizată legalitatea acestora, în funcţie de hotărârea instanţei de judecată va urma investirea în funcţie a noului primar.