Vladimir Filat la Cahul: ”Mai degrabă aș petrece timpul discutând în atmosfera aceasta cu dvs. decât să mă întorc pentru a continua discuțiile la Chișinău” (FOTO)

Ieri, Vladimir Filat a vizitat raionul Cahul. Premierul în exerciţiu şi-a început itinerarul prin raion de pe peronul Gării Feroviare Cahul, de unde împreună cu reprezentanți ai ai administrației publice locale de nivel I și II, și fiind însoţiţi de zeci de jurnalişti au pornit spre Portul Liber Internațional Giurgiulești la bordul unei locomotive- tren aparținând Căilor Ferate Moldovenești.

filat1

Premierul. ocupând unul din locurile din față a transportului feroviar, a admirat lunca Prutului. În acelaşi timp, a discutat cu preşedintele raionului Cahul, Avram Micinschi. Locomotiva-tren a oprit în zona localității Văleni, unde premierul a coborât pentru a analiza calitatea lucrărilor de reparare a tronsonului de cale ferată. Ultima destinație a fost Portul Liber Internațional Giurgiulești.

Vizita în Portul Liber Internațional Giurgiulești a început din zona terminalului containerelor, aici având loc deschiderea oficială a coridorului de transportare intermodală (maritim-feroviar)a mărfurilor din Marea Neagră și Marea Baltică prin intermediul trenului de cursă regulată ZUBR. Premierul a precizat:”Ceea ce se lansează astăzi este o realizare foarte importantă. Avem posibilitate să primim pe cale maritimă mărfuri în acest fel de containere, avem chiar posibilitatea de a transporta mărfuri spre vest nu doar spre est. Dacă acum patru ani, pentru mulți era greu de crezut realizarea acestui proiect, observăm azi că dacă există un management adecvat, determinare și se muncește, orice este posibil”.

Referitor la situația raionului Cahul, prim-ministrul Vladimir Filat a declarat că este un raion care are o perspectivă de dezvoltare forate mare, făcând referire atât la existența portului cât și a potențialului orașului Cahul. În viziunea sa, unitatea administrativ teritorială are suficientă populație pentru construirea unei infrastructuri sociale: ”Sunt sigur că acest raion va cunoaște o dezvoltare economică accelerată”.

În doua parte a zilei, prim-ministrul a participat la o întâlnire cu reprezentanții activului raionului Cahul, fiind dispusă să răspundă la întrebările celor prezenți la întrevedere. În fața audienței Filat a declarat:”Mai degrabă aș petrece timpul discutând în atmosfera aceasta cu dvs. decât să mă întorc pentru a continunua discuțiile la Chișinău”.

Printre remarcile care au vizat extrema sudică, premierul a punctat necesitatea de a pune accent pe lichidarea gunoiștilor în zonă ca peste tot în țară și a atenționat autoritățile pentru a fi vigilente în privința inundațiilor.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți în varianta tipărită a publicației GS

FOTO:

a

 

B

 

c

 

d

 

e

 

f

 

g

 

h

 

i

 

j

 

k

 

l

 

m

 

n

 

o