La Căușeni se scumpesc biletele în transportul public

De la 1 aprilie preţului unui bilet pentru o călătorie în transportul public urban din Căuşeni va fi majorat cu 50 de bani. Decizia a fost luată săptămâna trecută la şedinţa ordinară a consiliului orăşenesc, informează stirilocale.md.

causeni_2999_10

Astfel, elevii şi pensionarii care circulă cu transportul urban vor achita 2 lei pentru o călătorie cu microbuzul, iar restul pasagerilor vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 3 lei, transmite studio-l.md.

Cetăţenii se arată nemulţumiţi de decizia aleşilor locali afirmând că nu au grijă de popor. Ei sunt de părere că scumpirea este nejustificată.

Transportatorii invocă majorarea tarifelor din cauza scumpirii recente a carburanţilor. Aceştea susţin că ultima majorare a preţului pentru o călătorie cu microbuzul în Căuşeni a avut loc în 2007, de la 1 leu la 2,50 lei. De atunci, preţul la motorină a crescut constant, de la 9 lei în 2007 la 16,7 lei în 2013, iar preţul unui bilet la microbuz a rămas acelaşi.

Transportatorii auto susţin că din 70% din venituri cumpără motorină şi că majorarea preţului la o călătorie este inevitabilă. Iniţial, ei au cerut un tarif unic pentru toate categoriile de pasageri, iar săptămâna trecută au cerut de la consiliul orăşenesc majorarea preţului pentru pensionari şi elevi până la 2 lei, iar pentru toţi ceilalţi până la trei lei în raza oraşului Căuşeni.

Şoferii microbuzelor din Căuşeni susţin că este o decizie bună, pentru că până acum suportau pierderi colosale.

Pe drumurile din oraşul Căuşeni circulă în total 9 microbuze şi autobuze de rută, prestatorii serviciilor de transport intenţionează ca de la unu aprilie să deschidă o rută nouă cu numărul patru.