Ştefan Vodă, printre cele mai active raioane la elaborarea proiectelor

La 15 februarie curent, a expirat termenul de depunere a dosarelor la Apelul de propuneri de proiecte, adresat de către Fondul pentru Eficienţă Energetică (FEE) instituţiilor de menire socială, aflate în proprietate publică centrală şi locală de toate nivelurile.

stefan voda

După cum a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al FEE, Sergiu Corin, au fost depuse în total 303 dosare, cele mai multe parvenind din raioanele Orhei, Ştefan Vodă şi Criuleni.

Sursa citată a spus că fiecare solicitant a avut posibilitatea să depună cel mult trei propuneri de proiecte. Suportul financiar din partea Fondului pentru proiectele aprobate în cadrul acestui Apel va fi oferit sub formă de grant. Suma solicitată pentru finanţarea fiecărui proiect trebuia să se încadreze în limitele a 150-300 de mii de lei, beneficiarul acestuia urmând a contribui din sursele proprii cu cel puţin 20 la sută din costul proiectului.

Încă o condiţie a fost că minimum 60 de procente din beneficiile proiectelor trebuie să provină din economiile măsurabile sau calculabile de energie.

Sergiu Corin a mai precizat că suma solicitată Fondului pentru Eficienţă Energetică de către autorii celor peste 300 de proiecte a depăşit suma maximă disponibilă, egală cu 80 de milioane de lei. În acest caz, va fi efectuată procedura de selectare a proiectelor.

La implementarea acestora, vor fi utilizate mijloacele financiare preconizate pentru anul 2012, banii fiind oferiţi de Comisia Europeană.