Ultimul „Brain Ring” din 2012, duel intelectual disputat între tinerii cahuleni

Fondarea ligii intelectuale a cahulenilor în cadrul jocului intelectual „Brain Ring” este din ce în ce mai aproape. În data de 20 noiembrie, s-a disputat etapa preliminară a concursului de cultură generală, la care au participat 7 echipe de tineri din raionul Cahul.

brain

Energie, reacţie şi cultură, acestea au fost cele trei elemente care au fost hotărâtoare în cursa preliminară a întrebărilor. Au ajuns în finală şapte din cele nouă echipe participante la sezonul de toamnă a ediţiei din 2012 a acestui joc intelectual. Trei dintre echipele calificate vin din mediul rural, tinerii liceeni din satele Zârneşti, Colibaşi şi Slobozia Mare urmează astfel să se confrunte cu echipele din oraşul Cahul, ale căror membri sunt din licee sau organizaţii de tineret precum: AIESEC, liceul „Mihai Eminescu”, liceul „Ioan Vodă”, Colegiul Industrial Pedagogic şi Colegiul de Medicină.

Începând cu anul 2010, concursul se desfăşoară anual în două sezoane, de toamnă şi de primăvară. Ediţia curentă s-a derulat după formula clasică. Astfel, echipele şi-au tras la sorţi adversarii. Două câte două, echipele Ingenioşii, Otimus, Olimp, A4, Alter Ego, Nursa şi AIESEC s-au duelat în runde a câte 5 întrebări. Geografie, Biologie, Istorie, Sport, Mitologie şi Muzică – acestea au fost domeniile în baza cărora au fost adresate întrebările din cadrul duelului intelectual.

Echipa A4 au fost descalificată din cauză că a acumulat cele mai puţine puncte în cadrul competiţiei. Membrii echipei însă nu au fost de aceeaşi părere, considerând că unele aprecieri au fost injuste.

Activitatea a fost moderată de către Alexei Gheorgiu, şeful Centrului de Tineret şi Dezvoltare a Sportului din cadrul Consiliului Raional. Acesta susţine că, spre deosebire de ediţiile precedente, confruntarea din data de 20 noiembrie a adus în arena confruntărilor intelectuale oameni mai bine pregătiţi şi mai motivaţi.

La 27 noiembrie cele şapte echipe care s-au calificat în finală îşi vor da întâlnire în Aula de festivităţi a Universităţii de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul. Finaliştii vor forma „Liga intelectuală” a jocului „Brain Ring” din cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos”, urmând să participe la acelaşi gen de activităţi, de această dată la nivel naţional.