Presedintele raionului Basarabeasca si adjunctul sau, cercetati in arest

Presedintele raionului Basarabeasca si adjunctul sau vor fi cercetati in arest. Magistratii au emis, astazi, pe numele lor mandate de arestare pe 20 de zile.

93472_2583_10

Termenul a fost dictat si pentru un functionar cercetat in acelasi dosar, iar responsabilul tehnic de constructie a fost plasat in arest pentru 25 de zile. Cei patru au fost retinuti, recent, pentru luare de mita, cand imparteau 10 mii de lei. Procurorii au spus anterior ca toti se declara nevinovati. Astazi, doar unul dintre suspecti a facut declaratii pentru presa.

„A mai fost pregatit inca un dosar pentru mine. Eu l-am aflat din presa. Cuiva ii trebuie loc de vice-presedinte, eu pot sa il cedez. Inca ce le mai trebuie? Viata mea poate. In mai multe raioane s-au facut astfel de comenzi”, a specificat vicepresedintele raionului Basarabeasca Ion Achirus.

Suspectii au ajuns in arestul politiei dupa ce un om de afaceri s-a plans la Centrul Anticoruptie ca acestia ii cer mita in schimbul unui proces-verbal de receptie finala a lucrarilor de constructie. Suma totala pretinsa era de 20 de mii de lei. Potrivit anchetei, prima transa s-a dat in luna aprilie.

Dupa ce a fost retinut presedintele raionului Basarabeasca, aflat la al doilea mandat din partea PCRM, deputatul comunist Sergiu Sarbu, a declarat pentru PRO TV ca arestarea ar urmari, de fapt, denigrarea imaginii comunistilor. Procurorii spun ca dosarul nu are nicio conotatie politica si ca detin dovezi suficiente ca sa-i bage dupa gratii.

inprofunzime.md