Tinerii boxeri din Cimişlia, în plină forţă la deszăpezire

„Pune mâna pe lopată şi arată că-ţi pasă!” – cu acest îndemn, tinerii de la secţia de box şi kickboxing din oraşul Cimişlia s-au înarmat cu lopeţi şi au ieşit în stradă, la curăţat zăpada de pe trotuarele care au devenit impracticabile din cauză ninsorilor abundente din ultimele zile. Astfel, ei au dat un exemplu celor adulţi şi autorităţilor locale care nu reuşesc să facă faţă situaţiei. De altfel, ca şi în ceilalţi ani, când iarna venea, ca întotdeauna, „pe neaşteptate”.

boxerii din Cimislia_2312_10

Antrenorul şi însufleţitorul acestor tineri, Dumitru Untilă, susţine că prin aceste acţiuni de voluntariat tinerii îşi propun să sensibilizeze societatea faţă de problemele comunităţii şi ale tinerilor. „Nu cerem niciun bănuţ pentru ceea ce facem, vrem doar ca oraşul nostru să fie unul curat şi frumos. Iar schimbarea începe de la fiecare dintre noi”.

Tinerii, dacă au văzut că se circulă foarte greu pe străzile oraşului, adulţii şi copiii fiind nevoiţi să meargă pe carosabil şi să se expună deja de câteva zile pericolului sporit de accidente, au adresat primăriei iniţiativa în cauză. Au solicitat un sector de drum mai dificil, cum ar fi cel din zona azilului de bătrâni, bunăoară, sau oricare altul, şi instrumentele necesare.

Primarul de Cimişlia, Gheorghe Răileanu, a salutat ideea tinerilor boxeri de a pune umărul la deszăpezirea oraşului. I-a binecuvântat, lopeţi însă nu le-a dat, pe motiv că aceştia „ar putea cumva să le deterioreze”. Dar tinerii nu s-au pierdut cu firea. Decişi să meargă până la capăt, ei au adunat bani şi au procurat o parte din instrumente, altele le-au adus de acasă şi au purces la curăţarea trotuarelor de zăpadă.

Spre seara zilei de miercuri, porţiunea de drum de la spitalul raional Cimişlia spre Şcoala de arte, pe care se deplasează în permanenţă un număr impunător de elevi ai liceelor „Mihai Eminescu” şi „Aleksandr Puşkin” din Cimişlia, bolnavii care merg la policlinică sau copiii care frecventează grădiniţele din preajmă, era deja practicabilă. Bucuroşi, oamenii au început să circule în mod normal pe trotuare, mulţumindu-le tinerilor pentru gestul lor frumos şi util.