Un tânăr din Ştefan Vodă a fost reţinut de un câine după ce a încercat să violeze o bătrână

Un tânăr de 20 de ani din localitatea Purcari, raionul Ștefan Vodă, a fost arestat de polițiști, fiind bănuit că a bătut cu sălbăticie o bătrână din localitate, după care a încercat să o violeze. La reținerea suspectului a fost antrenat și un câine grănicer.

caine_lup_DSC02176_2295_10

Viorel Cardauc, comisarul-adjunct pentru lucrul operativ Ștefan Vodă, a declarat pentru StiriLocale.md că acest caz a avut loc în noaptea de 3 spre 4 februarie.

Potrivit lui, polițiștii au fost solicitați aproximativ în jurul orei unu noaptea. Victima, o femeie de 59 de ani, le-a povestit la telefon oamenilor legii că un necunoscut a dat buzna la ea în casă și a bătut-o violent cu o ghioagă, după care a încercat să o violeze.

Ajunși la fața locului, polițiștii au descoperit un tablou înfiorător. Victima suferise răni extrem de grave pe toată suprafața corpului și avea și o mână ruptă. Femeia locuia de una singură, după ce bărbatul acesteia a murit în urmă cu ceva timp.

Imediat a fost chemată o ambulanță care a transportat-o pe victimă la spitalul raional din Ștefan Vodă, iar polițiștii au pornit pe urmele agresorului.

Oamenii legii au descoperit urmele acestuia în grădină și au solicitat ajutorul unui instructor chinolog cu un câine special antrenat din cadrul pichetului de grăniceri Olănești.

În urma cercetărilor, câinele grănicer a parcurs traseul de la locul comiterii faptei până la domiciliul tânărului. Acesta a fost găsit dormind, fiind într-o stare avansată de ebrietate. Inițial, suspectul a negat toate acuzațiile, dar pus față în față cu probele el și-a recunoscut vina.

Întrebat de ce și-a bătut joc de biata femeie, agresorul a spus că bărbatul acesteia l-ar fi jignit cu mulți ani în urmă. Victima se află la spital, iar medicii spun că se simte mai bine.

Pentru fapta sa, tânărul riscă să facă ani grei de pușcărie. Cazul este cercetat de polițiștii de la Ștefan Vodă.

Stirilocale.md