S-a încheiat turul campionatului raionului Cimişlia la fotbal

La actuala ediţie a campionatului raionului Cimişlia la fotbal şi-au anunţat participarea şapte echipe. Însă, după disputarea primelor două etape, a fost exclusă din completiţii, pentru neprezentare la meciuri, formaţia satului Mihailovca. Este regretabil acest fapt, deoarece localitatea respectivă în toate timpurile a fost vestită prin dezvoltarea sportului de performanţă, iar fotbalul era în general mândria comunutăţii, ea luând parte chiar şi la competiţiile republicane.

fotbal-e1285489288464_2199_10

Dar iată un exemplu de altă natură. Graţie susţinerii permanente din partea conducerii satului, fotbaliştii de la Ivanovca Nouă, care anterior evoluau destul de slab, acum se prezintă destul de bine. Având un lot omogen, tânăr şi dornic de afirmare, această echipă a furnizat cea mai mare surpriză şi ocupă locul trei după prima jumătate de campionat.

După cum era de aşteptat, pe primele două poziţii se situează experimentatele echipe din satele Sagaidac şi Gura Galbenei, singurele care nu au suferit nicio înfrângere.

Sub aşteptări au evoluat până acum sportivii din comuna Lipoveni. Dar credem că în primăvară ei îşi vor reveni şi vor acumula punctele necesare pentru a se clasa pe un loc de frunte. Cu atât mai mult cu cât în această localitate funcţionează un liceu teoretic cu profil sportiv, sub conducerea profesorului de educaţie fizică Gheorghe Rusu, care ştie să mobilizeze discipolii la victorii.

Cuvinte de bine merită primăria comunei Gradişte, care a susţinut în toate meciurile tinerii fotbalişti, debutanţi ai acestor întreceri. Succesele pentru grădişteni vor veni mai târziu, conducerea locală având de gând să reconstruiască terenul de fotbal, să acorde atenţie şi în continuare probei sportive în cauză.

În campionat s-a anunţat o pauză, pentru ca returul să se desfăşoare în lunile aprilie-mai din anul viitor.

Clasamentul după disputarea turului se prezintă astfel:

Nr. Echipa                  J V E Î   G     P

1. Sagaidac                    5 4 1 0 22-3  13

2. Gura Galbenei        5 3 2 0 15-3  11

3. Ivanovca                 5 2 2 1 6-5       8

4. Lipoveni                  5 2 1 2 10-6     7

5. Bozieni                     5 0 1 4 4-17      1

6. Gradişte                  5 0 1 4 6-28       1

Victor STÂNĂ,

secretarul Asociaţiei teritoriale de fotbal Cimişlia