Modificări în buget cu supărări la Cimişlia

Consiliul raional Cimişlia s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a opera modificări în bugetul anului curent. Consilierii comuniști, aflați în opoziție, susțin că repartizarea finanțelor către primării s-a făcut preponderent pe principii de partid. Consilierii din alianță nu sunt de acord cu afirmațiile colegilor.

cimislia

Primăria Mereni va primi bani pentru reparația grădiniței, gimnaziul din Codreni – pentru reparația acoperișului, la fel surse suplimentare vor fi alocate pentru reparația școlii din satul Maximeni, reparația drumurilor în satul Ivanovca Nouă, a obiectelor sanitare din satul Gura Galbenei ş.a. Aceste redistribuiri de finanțe a provocat nemulțămirea consilierilor comuniști, aflați în opoziție, care afirmă că mijloacele bănești s-au alocat preponderent primăriilor unde primarii sunt reprezentanți ai partidelor alianței.

Reprezentanții Alianței pentru Democrație susțin că mijloacele bănești s-au alocat la solicitarea primarilor şi preponderent în calitate de contribuție la proiecte şi la alocări locale şi din bugetul de stat.

Printre destinatarii alocațiilor din buget sunt şi Poliția raionului Cimişlia care va primi peste o sută mii lei pentru achitarea salariilor şi 63 mii lei pentru instalarea a patru denivelări artificiale în centrul orașului Cimişlia. Ultima decizie va intra în vigoare după ce consiliul local va adopta decizia de instalare a acestor denivelări.

Cazacu Doina, Rodion Vîrlan, Alex Vivat, aicitv.md