12 copii din satul Filipeni, Leova, au fost diagnosticaţi cu hepatită

  12 copii din satul Filipeni, cu vârstele cuprinse între 4 și 17 ani, au fost spitalizaţi,după ce au fost diagnosticaţi cu virusul hepatic A. Informația a fost confirmată de şefa Centrului de Sănătate din localitate, Diana Ostafii, scrie leova.org

  „Copii sunt internati in sectia de boli infectioase starea lor e stabila la moment. S-au sporit masurile de igiena s-au informat familiile”, a spus Diana Ostafii, şefa centrului de sănătate din Filipeni. 

sursa foto: enational.ro

 

  Diana Ostafii a precizat că, din septembrie anul trecut şi până în prezent, în localitate au fost înregistrate 64 de îmbolnăviri. Virusul a fost descoperit la 38 de elevi și 9 copii de vârstă preșcolară. 18 cazuri au fost înregistrate de la începutul acestui an.

Deocamdată, autorităţile nu au dispus să fie instituită carantină. Hepatita A este o maladie infecțioasă care afectează ficatul, iar în popor i se mai spune „boala mâinilor murdare”. Virusul se transmite inclusiv prin alimente contaminate și apă şi se răspândeşte în special printre copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *